oferta pracy inventage

OFERTA PRACY na stanowisko: Specjalista ds. podatku dochodowego

Miejsce pracy: Warszawa

INVENTAGE Sp. z o.o. specjalizuje się w doradztwie i pomocy w usprawnianiu funkcjonowania Naszych Klientów w obszarach podatkowych, składek na ubezpieczenia społeczne i PFRON. Działalność w Polsce prowadzimy od 10 lat i w tym czasie zaufało nam ponad 1500 Klientów. Należymy do Francuskiej Izby Przemysłowo-Handlowej.

W związku z rozwojem działalności poszukujemy Współpracownika do pracy w Dziale Podatkowym, który chciałby dołączyć do naszego zespołu i wykorzystać swoje kompetencje w zakresie podatku dochodowego CIT.

OBOWIĄZKI PRACOWNIKA:

• uczestnictwo w projektach przeglądów podatkowych dla średnich i dużych przedsiębiorstw;
  • bieżące wspieranie Klientów informacjami o podatkach bezpośrednich na potrzeby transakcji podatkowych, audytów oraz zapytań ad hoc;
  • doradztwo w rozwiązywaniu problematycznych zagadnień związanych z bieżącym prowadzeniem działalności gospodarczej, w tym weryfikację poprawności kwalifikacji przychodów i kosztów pod katem podatkowym;
  • reprezentowanie Klientów przed organami sądowo-administracyjnymi (przy ewentualnym wsparciu profesjonalnych pełnomocników);
  • sporządzanie opinii podatkowych i wniosków o wydanie indywidualnych interpretacji przepisów prawa podatkowego;
  • analiza danych transakcyjnych w celu klasyfikowania transakcji zysków i strat;
  • kontakt z Klientami;

PROFIL KANDYDATA:

• wykształcenie wyższe: ekonomia, finanse i rachunkowość, prawo;
  • znajomość prawa podatkowego (w tym w zakresie: międzynarodowego prawa podatkowego, prawa podatkowego Unii Europejskiej oraz wytycznych OECD);
  • 3‑letnie doświadczenie w zakresie podatku dochodowego CIT;
  • przeprowadzanie lub udział w kontrolach podatkowych w zakresie podatku dochodowego CIT (doświadczenie w organach podatkowych będzie dodatkowym atutem);
  • znajomość regulacji w zakresie obowiązkowego ujawniania schematów dotyczących potencjalnie agresywnej optymalizacji podatkowej;
  • chęć rozwoju własnych kompetencji i współtworzenia nowych usług;

OFERUJEMY:

• pracę w pełnym wymiarze godzin w oparciu o umowę o pracę;
  • uczestnictwo w projektach w największych spółkach w Polsce;
  • miłą atmosferę ze strony współpracowników i przełożonego;
  • pracę w biurowcu w centrum Warszawy;
  • pensję podstawową uzupełnioną o system prowizyjny;
  • szkolenia specjalistyczne.

Dołącz do Zespołu Inventage!

Osoby zainteresowane ofertą prosimy o przesłanie dokumentów aplikacyjnych na adres: biuro@inventage.pl. W tytule wiadomości prosimy umieścić „Praca — Specjalista ds. Podatku Dochodowego”.

Wysyłając zgłoszenie rekrutacyjne do Inventage Sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 81, 02–001 Warszawa (Pracodawca), zgadzasz się na przetwarzanie przez Pracodawcę Twoich danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym w celu prowadzenia rekrutacji na stanowisko wskazane w ogłoszeniu.
Jeżeli chcesz, abyśmy zatrzymali Twoje CV w swojej bazie po zakończeniu rekrutacji na stanowisko wskazane w ogłoszeniu, prosimy dodatkowo o zamieszczenie w CV następującej klauzuli: „Zgadzam się na przetwarzanie przez Inventage Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Al. Jerozolimskie 81, danych osobowych zawartych w moim zgłoszeniu rekrutacyjnym dla celów przyszłych rekrutacji”.
Twoje dane osobowe wskazane w Kodeksie pracy lub w innych ustawach szczegółowych (według wymogów ogłoszenia), przetwarzamy w oparciu o przepisy prawa i ich podanie jest konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Pozostałe dane osobowe (np. wizerunek) przetwarzamy na podstawie Twojej dobrowolnej zgody, którą wyraziłaś/eś wysyłając nam swoje zgłoszenie rekrutacyjne i ich podanie nie ma wpływu na możliwość udziału w rekrutacji.
W każdym czasie możesz cofnąć wyrażoną zgodę, kontaktując się z nami pod adresem: biuro@inventage.pl.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Pracodawca. Możesz się z nami skontaktować pod adresem Al. Jerozolimskie 81, 02–001 Warszawa, biuro@inventage.pl. Masz prawo dostępu do swoich danych, w tym uzyskania ich kopii, sprostowania danych, żądania ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz przeniesienia podanych danych (na których przetwarzanie wyraziłeś zgodę) do innego administratora danych. Masz także prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
Twoje dane osobowe przetwarzamy w związku z rekrutacją na stanowisko wskazane w ogłoszeniu przez okres 6 miesięcy i usuwamy je niezwłocznie po tym okresie.
Nie przekazujemy Twoich danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy. W razie pytań możesz się z nami skontaktować pod adresem biuro@inventage.pl.

Chętnie pomożemy i doradzimy
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI